Met het toepassen van PDL- zorg verbeter je de kwaliteit van leven van een passieve mens. Er is nl sprake van minimale fysieke belasting en een maximum aan comfort en welbevinden. Vanuit mijn jarenlange ervaring binnen de ouderenzorg beschik ik als PDL verpleegkundige over een zeer divers aanbod van PDL-zorg.

PDL is een gespecialiseerde zorgmethode voor cliënten met een hoge of volledige zorgafhankelijkheid waarbij geen genezing of herstel mogelijk is.
PDL beoogd een hogere kwaliteit van leven voor de cliënt door zich te richten op het welzijn en comfort van de cliënt waarbij de passiviteit van de cliënt wordt geaccepteerd. De cliënten kunnen thuiswonend zijn of in een zorginstelling verblijven.
Voor meer informatie verwijs ik naar de folder (klik hier).

Veel organisaties (gaan) werken met kleinschalige teams. Een medewerker staat vaak alleen ingepland op een groep en kan niet (gemakkelijk) terugvallen op een collega voor hulp. PDL past uitstekend binnen kleinschalig werken omdat het uitgangspunt van PDL is dat de zorg door 1 persoon wordt uitgevoerd.

PDL- zorg vraagt om kennis en vaardigheden. Samen met een fysiotherapeut, werkzaam in zowel de verpleeghuissetting als binnen de eerste lijn, verzorg ik een breed aanbod aan PDL-zorg.
Voor meer informatie verwijs ik naar aanbod PDL-zorg (klik hier).

Daarnaast hebben we veel ervaring in het verzorgen van een basistraining PDL. Tijdens een basistraining PDL trainen we groepen van maximaal 8 deelnemers. De training bestaat voor een groot deel uit het aanleren en oefenen van technieken. Uit ervaring blijkt dat de deelnemers de geleerde technieken direct toe kunnen passen in hun dagelijkse werk.
De opzet van de training is maatwerk; zowel wat de inhoud van de training betreft als de duur van de training.
Voor meer informatie verwijs ik naar het uitgewerkte voorbeeld van een basistraining (klik hier).

Mocht u interesse hebben in meer informatie over PDL-zorg of in een vrijblijvend gesprek hierover, neem dan contact met mij op.